TÜM HABERLER

Marble25-25. Uluslararası İzmir Mermer Fuarı Ödülleri

Dünyanın en büyük üç mermer fuarından biri olan Marble25-25. Uluslararası İzmir Mermer Fuarı kapsamında bu yıl ikinci kez ''değişik'' temasıyla ''Genç Yaratıcı Fikirler Platformu'' gerçekleştirildi. Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinin tasarım ve mimarlık fakültelerinden öğrenciler ve mezunlar sektörün önde gelen firmalarıyla bir araya geldi. Geçtiğimiz sene 39 tasarım başvururken bu sene sayı 112'ye ulaştı.

Kütahya Porselen'e Teknik Gezi

İkinci sınıf Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri için Kütahya'ya bir tekniz gezi düzenlendi. Endüstriyel Tasarım Bölümü'nden geziye katılan akademisyenler ve ikinci sınıf öğrencileri Kütahya Porselen'in üretim teknolojilerini inceleme fırsatını yakaladı.

Öğrenciler burada yetkililere porselen üretim teknikleri ile ilgili sorularını sordular. Şimdi, ID201 Ürün Tasarımı Studyosu dersi kapsamında porselen mutfak ürünleri tasarlayacaklar.

İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri I’m Design 2019’da

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Endüstriyel Tasarım bölümü öğrencileri 26 Şubat - 2 Mart 2019 tarihleri arasında İnegöl’de İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından bu yıl 5.'si düzenlenen “I’m Design 2019” etkinliğine katılmışlardır.

"Futurixmir" Konuşmaları'nın ilk konuğu: David Kusuma

18 Şubat 2019 Pazartesi günü "FUTURİXMİR": İzmir Ekonomi Üniversitesi – Fütürizm ve İnovasyon Konuşmaları'nın ilk konuşmacısı WDO-Dünya Tasarım Örgütü Yönetim Kurulu üyesi ve Tupperware İnovasyon ve Tasarım Departmanı Yöneticisi David Kusuma olmuştur.

David Kusuma ile tasarım atölyesi

19 Şubat 2019 Salı günü, yaklaşık 60 adet Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi WDO-Dünya Tasarım Örgütü Yönetim Kurulu üyesi ve Tupperware İnovasyon ve Tasarım Departmanı Yöneticisi David Kusuma ile düzenlenen tasarım atölyesine katılmışlardır.

GSTF'nin tasarım&inovasyon konuğu: David Kusuma
19 Şubat 2019 Salı günü WDO-Dünya Tasarım Örgütü Yönetim Kurulu üyesi ve Tupperware İnovasyon ve Tasarım Departmanı Yöneticisi David Kusuma Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'ne özel bir konuşma gerçekleştirmiştir. Başlığı "Yeni Malzeme ve Teknoloji Çağında Tasarlamak" olan konuşması hem öğrenciler hem de fakülte mensupları için ilham verici ve aydınlatıcı olmuştur. Kendisini üniversitemizde ağırlamış olmaktan onur duyuyoruz.

BİTİRME PROJELERİ ISTANBUL DESIGN WEEK'DE

İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü, Istanbul Design Week 2018 etkinliğinden övgüler ve tebriklerle döndü. 2018 yılının seçilmiş mezuniyet projeleri ile 2017 mezunlarının ödüllü projelerinden ve sanayi ile ortak yürütülen projelerden oluşan sergi oldukça ilgi gördü. İzmir Ekonomi Üniversitesi standını ziyaret eden pek çok firma temsilcisi önümüzdeki dönemde sergilenen projelerle benzer çalışmalar yapma talebinde bulunurken, öğrencileri ve hocaları tebrik etti. Sergiyi ziyaret edenler ve öğrencilerle uzun uzun görüşlerini paylaşanlar arasında, WDO-Dünya Tasarım Örgütü’nün temsilcileri de vardı. İEÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü ve öğrencileri, Tupperware Tasarım Direktörü David Kusuma, önümüzdeki dönem WDO başkanı Srini R. Srinivasan gibi isimler tarafından övgüyle bahsedildi ve onurlandırıldı.

İMMİB ve DESIGN TURKEY ÖDÜLLERİ

İEÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü mezunları ve öğrencileri endüstriyel tasarım alanında Türkiye’de önemli roller üstleniyor ve başarılara imza atıyorlar. 2018 mezunu Birçem Güler İMMİB Tasarım Yarışması 2018 üçüncülük ödülünü alırken, 2017 mezunu Hande Yenen Design Turkey 2018 Kavramsal Tasarım kategorisinde ödüle layık görüldü. 2015 mezunu Buğra Mütevelli ve 2017 mezunu Selen Usta da Serel firmasında gerçekleştirdikleri tasarımlarla profesyonel kategorilerde ödüller aldı. 2011 mezunu ve İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Danışma Kurulu Üyesi Özgür Deniz Çetin ise CMS firması adına Üstün Tasarım Ödüllerinden birisini aldı. Öğrencilerimizin ve mezunlarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

PUSHKA - RUSYA TASARIM VE İNOVASYON ÖDÜLLERİNDE BÜYÜK BAŞARI

Rusya’dan güzel haber! PUSHKA uluslararası en büyük tasarım ve inovasyon yarışmalarından biridir. Bu sene yarışmaya Moskova Politeknik, Moskova Teknik Üniversitesi, Saint Petersburg Politeknik gibi Rusyanın, Lahti Üniversitesi gibi Finlandiya’nın en önemli eğitim kurumlarından oluşan toplamda 10 üniversite katıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi, Endüstriyel Tasarım Bölümü dördüncü sınıf öğrencilerinden Oğulcan Aksan Ulaşım Tasarımı alanında uzmanlaşan bölümleri bulunan kurumları da geride bırakarak finale kalan son üç proje arasında yer aldı. Tüm masrafları Rusya tarafından karşılanmak üzere Rusya’daki ödül törenine katılım hakkı elde etti. Organizasyon ile ilgili daha fazla bilgi için: http://en.pushkaforum.com/pushka2018/#firstPage

İEÜ ÖĞRENCİLERİNİN TASARIM  PROJELERİ PUSHKA'DA SERGİLENECEK!
İEÜ ÖĞRENCİLERİNİN TASARIM PROJELERİ PUSHKA'DA SERGİLENECEK!

Üç senedir art arda ve ikinci kez uluslararası bir formatta düzenlenen PUSHKA Forum için her geçen sene ‘‘endüstriyel tasarım’’ alanında eğitim veren üniversitelerin katılımı artıyor. Bu sene, dört farklı ülkeden on üniversite katılıyor:  Belarus Devlet Sanat Akademisi, İngiliz Tasarım Yüksek Okulu, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Bauman Moskova Devlet Üniversitesi, Moskova Stroganoff Devlet Sanat ve Sanayi Akademisi, Moskova Polytech, NUST MISIS, St. Petersburg Stieglitz Devlet Sanat ve Sanayi Akademisi, Peter Büyük St. Petersburg Polytechnic Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Lahti (Finlandiya).

İzmir Ekonomi Üniversitesi, Endüstriyel Tasarım Bölümü, 4. Sınıf öğrencileri sürücüsüz yolcu ve yük taşıma araçları ile ilgili ulaşım araçları tasarımı projeleriyle katılıyor.​