GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ

Güncel duyuru bulunmamaktadır.

TÜM HABERLER

Yenilebilir Sandalyeler Proje Sergisi

Endüstriyel Tasarım öğrencileri model yapım ve yemek pişirme yeteneklerini Endüstriyel Tasarım için Malzeme dersinde bir araya getirdiler. Bu projede öğrenciler ikonlaşmış sandalye veya koltuklardan birini seçip bunun ölçekli bir maketini yiyecek hammaddelerinden yaptılar. Sergilenen eserler arasında Eero Saarinen’in Tulip Chair ve Sadi Öziş’in Chair 3 “Circle” adlı sandalyeleri ve George Nelson’ın Marshmallow Sofa adlı kanepesi vardı.

Design Turkey’den ödülle dönen mezunlarımız

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Design Turkey 2014 etkinliğinin sonundaki ödül töreninde iki adet mezunumuz da ödül alma başarısı gösterenler arasındaydı.

Kulp: Basına yansıyanlar

Geçtiğimiz hafta boyunca gerçekleşen Kulp adlı atölye çalışmasına yerel ve ulusal basın da ilgi gösterdi. Habertürk TV kanalında yayınlanmak üzere Menemen Çömlekçiler Derneği Başkanı Ertan Saruhan ile röportaj yapılmasının yanında, basılı gazeteler ve haber sitelerinde de Kulp kendine yer buldu.

"Kulp", Polonya ve Türkiye'yi Menemen'de buluşturuyor

Bölümümüz, Varşova Güzel Sanatlar Akademisi Tasarım Fakültesi'nden misafir ettiği kafile ile Menemen'deki çömlek üretimi üzerine çalıştay ve projeyi yürütmeye başladı. Geçtiğimiz Şubat ayında da ziyaretimize gelen ve Menemen'de bulunan çömlek atölyelerinde bizimle beraber incelemeler yapan bölüm başkanı Prof. Michal Stefanowski, Polonyalı öğrencileriyle beraber konuğumuz oldu.

Mezunumuza 2014 A’Design Altın Ödülü

3D yazıcı teknolojisini yakalamak konusunda ülkece geride kaldığımız yönünde görüşler ağır bassa da bireysel anlamda gerçekleştirilen çabalar dünya çapında ses getirmeyi başarıyor. Deniz Karaşahin, ödüllü bir endüstriyel tasarımcı olarak katıldığı 2014 Golden A’Design Award tasarım yarışmasında 3D baskı formları ve ürün tasarımları kategorisini kazanmayı başardı.

İkinci Ödül de geldi: İnovayon Konsept Fikir

İMMİB ödüllerinden birincilik ile dönen değerli mezunlarımız Ezgi Yelekoğlu ve Altuğ Toprak, Orbits isimli oyun tasarımlarıyla 17 Nisan 2014’te İzmir İnovasyon Ödülleri 2014 - İnovatif Konsept Fikir yarışmasından 2.cilik ödülünü aldılar.

IMMIB’den Birincilik ile Döndük

İMMİB 2014 Endüstriyel Tasarım Yarışması Konsept 2014’te, İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü mezunları Ezgi Yelekoğlu ve Altuğ Toprak, yarışmanın Profesyonel alanında, ilhamını uzay boşluğundaki yörüngelerden alan, stratejik düşünmeyi, 3 boyutlu algılamayı ve el-göz koordinasyonunu geliştiren bir zeka oyunu olan Orbits ile birinci oldular.